In een conflict heeft u niet alleen behoefte aan juridische informatie maar ook aan deskundige bijstand voor het verbeteren van uw communicatie en relatie met de andere partij.

Wanneer u bijvoorbeeld heeft besloten om te gaan scheiden, moet u daarna wel samen verder als ouders en afspraken maken over de zorg voor uw kinderen.  Uw financiële relatie moet worden afgewikkeld en er moeten afspraken worden gemaakt over kinder- en/of partneralimentatie. Emoties en gebeurtenissen uit uw relatie spelen daarbij een grote rol.

Een conflict met uw werkgever of werknemer wenst u vaak in overleg te regelen omdat u bijvoorbeeld met elkaar samen verder wilt of omdat u op een zakelijke wijze uit elkaar wenst te gaan. Respect voor elkaars belangen is daarbij essentieel.

Als zakenpartner of professional wilt u natuurlijk uw geschil zakelijk en efficiënt oplossen en een gang naar de rechter vermijden.

Niets is zo vervelend als een slechte verhouding met uw buren. Dit geeft veel spanningen en onrust. Als buren wilt u zonder spanningen en ruzie naast elkaar kunnen leven.

Zo zijn er vele situaties denkbaar waarin een strikt juridische benadering uw conflict niet werkelijk oplost.

Mediation is dan een uitstekend alternatief voor u. .

  • In een mediation is er aandacht voor uw emoties.
  • Mediation is gericht op uw toekomst.

Mediation voor u!

Rita Diepeveen zegt over mediation:

“Mensen uit alle lagen van de bevolking komen bij mij voor mediation. Zij hebben met elkaar gemeen dat zij zelf de beslissingen willen nemen over de rest van hun leven en op een goede manier de echtscheiding willen afwikkelen, vooral voor de kinderen.

Je bent het er misschien niet mee eens wanneer je partner aangeeft te willen scheiden, maar hoe dat verder vorm krijgt, daar kun je wel zelf invulling aan geven.

Mediation geeft mensen de ruimte om dat te doen.

Zelf ben ik erg enthousiast over mediation omdat ik zie dat het werkt en dat maakt dat ik cliënten vertrouwen kan geven dat zij aan het einde van het proces de deur uit gaan met een regeling waarmee zij ieder voor zich en samen met de kinderen, verder kunnen.”

“Laat je angst voor de toekomst je niet vasthouden in het verleden”