Hoe verloopt een mediation traject?

 

mediation

 

Waarom mediation?

Wanneer u tot de conclusie bent gekomen dat u uw huidige samenlevingsvorm wilt beëindigen, wordt u geconfronteerd met allerlei vragen over de zorg voor uw kinderen, op het gebied van financiën en huisvesting.
Daar komt bij dat u dan ook te maken krijgt met emoties als teleurstelling, woede of verdriet. Bijna altijd blijkt het dan erg moeilijk is om emoties en zaken uit elkaar te houden.

Daarom is het belangrijk dat u in het communicatieproces waarbij er afspraken gemaakt worden over de kinderen, de financiën daadwerkelijk wordt begeleid om in redelijkheid tot sluitende afspraken te komen via mediation.

Als gespecialiseerde advocaat-scheidingsbemiddelaar ben ik neutraal en objectief en in staat om u samen zowel in het communicatieproces als voor alle afspraken over de (juridische) zaken die moeten worden geregeld, te begeleiden in een mediation.

Spelregels bij mediation!

Bij de intake vertel ik u welke spelregels er in de bemiddeling van toepassing zijn en wat u van mij kunt verwachten. Daarna kijk ik samen met u welke zaken u moet regelen, welke informatie daarvoor nodig is en waar de problemen liggen en hoe het traject van de bemiddeling verder zal verlopen.

Na ongeveer 4 gesprekken bent u dan zover dat de afspraken die u heeft gemaakt door mij vastgelegd kunnen worden in een ouderschapsplan en een echtscheidingsconvenant.

Nadat u deze stukken beiden heeft ondertekend, wordt er door mij een verzoekschrift bij de Rechtbank ingediend waarin de Rechtbank wordt gevraagd om de echtscheiding uit te spreken en de regelingen van uw ouderschapsplan en uw convenant in de beschikking op te nemen.

Rita Diepeveen

1 Comment

  1. Mark Kegelaar Author mei 28, 2015 (1:24 pm)

    Goed artikel hoor, altijd interessant om te lezen hoe een mediation traject in elkaar zit. Al is het natuurlijk beter als het na een snelle stap is opgelost:)

    Reply to Mark Kegelaar

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*